Výživa dialyzovaných pacientů
Kód: 0242479Související produkty
Detailní popis produktu
Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných. Následující kapitoly jsou věnovány změnám, která nastanou v případě, že je pacient indikován k dialyzačnímu léčení – dietě, vhodným a nevhodným potravinám, jejich technologické úpravě, naplánováním jídelníčku, zkušenostem pacientů, stravování při zvláštních příležitostech. V poslední části jsou uvedeny recepty vhodné pro dialyzované pacienty.Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravá výživa |
---|---|
Hmotnost: | 0.18 kg |
Autor: | Petra Pokorová |
Edice: | Rady lékaře, průvodce dietou |
Jazyk: | CZE |
Značka: | Forsapi |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
ISBN: | 978-80-87250-23-5 |
Počet stran: | 140 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.