Svrchovanost zprava i zleva

Kód: 0390387
478 Kč –14 %
Svrchovanost zprava i zleva
478 Kč –14 % 407 Kč
Skladem na e-shopu
Zvrchovanošť sprava aj zlava

Detailní informace

Detailní popis produktu

Petr Drulák, bývalý diplomat a politolog, se věnuje českému zájmu a konzervativnímu socialismu, jejich prizmatem rozebírá domácí i zahraniční politiku. Bývalý disident, advokát a premiér Ján Čarnogurský se zabývá slovenskou otázkou z pohledu katolického a slovanského. Bývalý europoslanec a sociolog Jan Keller patří k předním znalcům francouzské sociologie a kritikům sociální nespravedlnosti v Česku. Poslanec a filozof Ľuboš Blaha je znám jako odborník na marxistickou filozofii i zastánce výrazně levicových postojů. Ekonomka a aktivistka Ilona Švihlíková rozvíjí levicový neliberální pohled na ekonomickou transformaci a aktuální hospodářskou politiku. Novinář a vydavatel Roman Michelko komentuje slovenské i české dění z levicových a národních pozic. Kulturní antropolog Ivo Budil nabízí konzervativní pohled na vývoj civilizací. Katolický publicista a aktivista Michal Semín se věnuje zejména otázkám etiky, výchovy a fungování státu. Sociolog a aktivista Petr Hampl z národních pozic kriticky reflektuje globalizaci a evropskou integraci. Konzervativní publicista a pedagogický odborník Dalibor Jurášek kriticky rozebírá působení občanské společnosti. Etnolog Adam Votruba se z levicově-konzervativního pohledu věnuje společenským hodnotám a ideologiím. Knihu uzavírá Alain de Benoist jeden z obnovitelů evropského konzervativismu a legendární představitel francouzské neliberální pravice.

Doplňkové parametry

Kategorie: Politika
Hmotnost: 0.37 kg
Datum dotisku: 05/2024
Datum vydání: 08/2022
Jazyk: CZE
Značka: Dauphin
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN: 978-80-7645-319-7
Počet stran: 376

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: