Proč se klepou řízky

Kód: 0403944
298 Kč –14 %
Proč se klepou řízky
298 Kč –14 % 254 Kč
Skladem na e-shopu
Chemie v kuchyni

Detailní informace

Detailní popis produktu

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchařky & nápoje
Hmotnost: 0.36 kg
Autor: Vladimír Mikeš
Datum vydání: 02/2023
Jazyk: CZE
Značka: Dokořán
Vazba: Brožovaná s přebalem matná
ISBN: 978-80-7675-086-9
Počet stran: 184

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: