Proč se klepou řízky
Kód: 0403944Detailní popis produktu
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchařky & nápoje |
---|---|
Hmotnost: | 0.36 kg |
Autor: | Vladimír Mikeš |
Datum vydání: | 02/2023 |
Jazyk: | CZE |
Značka: | Dokořán |
Vazba: | Brožovaná s přebalem matná |
ISBN: | 978-80-7675-086-9 |
Počet stran: | 184 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.