Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl
Kód: 0052824Související produkty
Detailní popis produktu
Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Následuje kapitola o složení vína a nejrozsáhlejší je kapitola podrobně a názorně popisující různé způsoby výroby tichých i šumivých vín, dále výčet jejich nedostatků, vad či nemocí a přehled našich vinařských podoblastí s jejich odlišnostmi. Závěr knihy patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín zahrnující nejnovější poznatky z celého světa. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik. Pro lepší porozumění problematice je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokrát zaměřený na pojmy týkající se výroby vína.Doplňkové parametry
Kategorie: | Tabák a alkohol |
---|---|
Hmotnost: | 0.82 kg |
Autor: | Vilém Kraus; Bohumil Vurm; Zuzana Foffová |
Datum vydání: | 09/2008 |
Jazyk: | CZE |
Značka: | BOHUMIL VURM |
Vazba: | Pevná s přebalem matná |
ISBN: | 978-80-86767-09-3 |
Počet stran: | 312 |
POCKSBAL: | 5 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.