Kouzlo fermentace s plísní koji
Kód: 0430194Související produkty
Detailní popis produktu
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké. Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.
V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:
- Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
- Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
- Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
- Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravá výživa |
---|---|
Hmotnost: | 0.66 kg |
Autor: | Rich Shih; Jeremy Umansky |
Datum vydání: | 10/2023 |
Jazyk: | CZE |
Značka: | Alferia |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
ISBN: | 978-80-271-1342-2 |
Počet stran: | 352 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.