Dějiny výživy a stravování v českých zemích1945-1970

Kód: 0467846
950 Kč –14 %
Dějiny výživy a stravování v českých zemích1945-1970
Loading...
950 Kč –14 % 808 Kč
Skladem na e-shopu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dějiny & fakta
Hmotnost: 1.38 kg
Autor: Martin Franc
Datum vydání: 01/2025
Jazyk: CZE
Značka: Academia
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
ISBN: 978-80-200-3605-6
Počet stran: 736
POCKSBAL: 0

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola